DEL

Calcium er nok bedst kendt for at fremme stærke, sunde tænder og knogler; imidlertid kroppen bruger også calcium til at regulere blodtrykket, størkning af blod, udskillelse af hormoner og fordøjelsesenzymer, muskelsammentrækning (herunder hjertet), og for nervesystemet funktion.

Calcium bidrager også til at forebygge og / eller behandle visse lidelser, såsom osteoporose, hypoparathyroidisme, præmenstruelt syndrom (PMS), forhøjet kolesterol, slagtilfælde, coloncancer, fedme, rakitis, og søvnløshed.

Ifølge National Institutes of Health, er den anbefalede daglige indtag af calcium for hanner og hunner er 1.300 milligram til 9 til 18 årige; 1.000 milligram for 19 til 50-årige, og 1.200 milligram for 51 til 70 år gammel og ældre.

Fødevarer med højt calcium

 

Calcium indtag bør komme primært fra fødevarer kilder. De ti bedste mad kilder til calcium er:

  • 1 kop almindelig, fedtfattig yoghurt indeholder 415 mg
  • 1 kop frugtaromatiseret, fedtfattig yoghurt indeholder 345 mg
  • 1/4 kop fedtfri, tørmælk indeholder 377 mg
  • 3 oz. sardiner med ben indeholder 372 mg
  • 1 oz. calcium-berigede korn med 1/2 kop mælk indeholder 350 mg
  • 1 kop skummetmælk indeholder 302 mg
  • 2 calcium-berigede vafler indeholder 300 mg
  • 8 oz. appelsinjuice eller grapefrugtjuice indeholder 300 mg
  • 1/4 kop revet parmesanost indeholder 338 mg
  • 1 oz. Schweizerost indeholder 272 mg

Andre fremragende kilder til calcium er: helhed og 1 til 2% mælk, Monterey Jack, mozzarella og cheddar ost, laks, tofu (behandlet, med calcium), beriget Farina, mandler, tørrede bønner, og sojabønner. Da mælkeprodukter såsom sødmælk og ost er også højt indhold af fedt i tillæg til calcium, er det bedst at vælge fedtfattige versioner af mejeriprodukter, som stadig indeholder rigelige mængder af calcium.

Calciumtilskud

Kvinder i USA typisk forbruge mindre end 500 mg calcium om dagen gennem deres kost. Utilstrækkelig indtagelse calcium kan føre til osteoporose. For at sikre tilstrækkeligt indtag af calcium, vil de fleste kvinder gavn af at tage et dagligt kalktilskud. Calciumtilskud er bedst anvendes af kroppen, når det tages i doser på 500 mg eller derunder. For at sikre maksimal absorption, bør kalktilskud tages i to portioner, med en servering tages om morgenen og den anden servering tages om aftenen.

For tarmene til at absorbere calcium, vitamin D er nødvendig. D-vitamin findes også i mange fødevarer, men hvis tager kalktilskud, er det en god ide at vælge et calciumtilskud, der også indeholder D-vitamin