Den Alternative Kost til Katte: Undgå Dåsemad

Den Alternative Kost til Katte: Undgå Dåsemad

DEL
cat on table in room

Dette er helt et fælles problem for katte og oversøiske arbejdere i udviklingslande. Katte er ikke, af natur, kræsne.

De har virkelig ikke brug for folie-indpakkede Sheba at overleve, men det er vigtigt, at de får en varieret kost. Så for at hjælpe dig gennem bekymringer trial-and-error, er her et par nyttige tips fra katteejere i Østafrika:

Tørret fisk: I mange lande er det muligt at købe små, hel tørrede fisk, der ser lidt ligesom Småsild. I Rwanda disse kaldes indigara og lave en velsmagende og nærende mellemmåltid.

Brød: Rundstykker, korn og tørre kiks kan gives alene eller blandet med saucer. Uden sauce de kan træde i stedet for tørrede PET kiks. Prøv og undgå for mange salt produkter selv, eller dem højt indhold af sukker.

Kød: Katte har til at spise kød regelmæssigt for at forblive sunde. Mince, oksekød, ged, kylling og fisk er alle sikre muligheder; men hvis friskheden af ​​kødet er tale om, er det altid sikrest at koge det først. Kød på knoglen kan også være nyttigt, da det giver noget for dem at tygge på, hvilket er godt for deres tænder.

Bulk: Kød, enten rå eller kogt, kan bulked ud med ris eller pasta. Kogning af kød med ris kan gøre det mere appetitvækkende. Katte også gerne nudler, men undgå de pakker af aroma, der kommer med instant nudler, da disse indeholder en række ubehagelige kemikalier.

Konserves: Den kæledyr kost rådgiver Franny Syufy advarer om, at tomater er meget giftige for katte, men dåse sardiner i tomatsovs er ikke blevet rapporteret af bidragydere som at forårsage nogen syge bivirkninger. De er specielt gode killingefoder og kan bulked op med brød. De fleste katte elsker denne skål. Imidlertid har fortinnet sprængt oksekød blevet bredt rapporteret at forårsage oprevet maver og anbefales ikke, kan det være på grund af konserveringsmidlet natriumnitrat og et højt saltindhold.

Mælk og yoghurt-produkter: Virkelig være forsigtig med disse. I mange udviklingslande kan du kun være i stand til at finde langtidsholdbar UHT-mælk eller rekonstitueret mælkepulver, såsom Nido.

Mange katte elsker mælkeprodukter, men er laktose intolerante så selv lidt mælk nu og da kan være okay som en godbid, kan overskydende let føre til forstyrret maver. Dette gælder for ost samt.

Grøntsager og frugt: Vidste du, at katte ligesom avocado? De vil også slikke mango sten og tygge den lejlighedsvise gulerod. Blanding i nogle kogte runner bønner eller kartoffel med deres ris og kød kan bidrage til at give værdifulde næringsstoffer.

Kage: Kage og stegte Lagkager såsom amandazi kan gives som godbidder, men prøv og moderere dette på grund af sukkerindholdet.

Æg: Æg gøre en stor, ernæringsmæssig snack, men husk at teste, at ægget er frisk. Hvis du sætter et æg i et glas vand, og det flyder, er det gået ud.

De fleste af disse fødevarer kan findes i en eller anden form i de fleste dele af verden.

Prøv og introducere dem én ad gangen, så hvis din kat har en dårlig reaktion ved du, hvad det skyldes. Også, indføre nye fødevarer, når der er andre fødevarer til rådighed, ikke vente, indtil din kat er virkelig sulten ellers kan det spise noget det ikke rigtigt lyst til at bare fordi der ikke er et alternativ.