Design Museum – Mindre og mere: Udstilling af banebrydende design skabt til...

Design Museum – Mindre og mere: Udstilling af banebrydende design skabt til Braun og Vitsœ

DEL

Diæter Rams – Mindre og mere – Design Ethos af Diæter Rams er i øjeblikket udstillet på Londons Design Museum. Dette er den første større udstilling af hans arbejde i mere end 12 år.

Rams, født i Wiesbaden, Tyskland i 1932, betragtes som en af ​​de vigtigste og mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede. Rams’ design etos har ændret den måde, vi tænker moderne design og vil have en langvarig indflydelse på design af i morgen. Design gymnasier rundt om i verden at udforske og gentage sine principper.

Diæter Rams på Braun og Vitsœ

Udstillingen beskriver de grundlæggende principper for Diæter Rams’ design og viser mange af de banebrydende produkter, han skabte for den tyske elektronikproducent, Braun.

Rams også designet en række møbler til Vitsœ & Zapf, et selskab etableret i 1959 af Dansk iværksætter Niels Vitsœ, og tysk møbelproducent Otto Zapf, specielt til at producere design af Diæter Rams, der for nylig var kommet til deres varsel.

Rams har designet alt fra sofaer, reoler og barbermaskiner til bærbare radioer, audiovisuelt udstyr, foodprocessorer, kaffemaskiner og regnemaskiner. I overensstemmelse med sine ‘Ti Principper’ af godt design, han gjorde sine produkter som overskueligt som muligt, nedbringe elektriske kontakter til et minimum, ved hjælp af blot en eller to farver, og blande plast og træ finér.

Diæter Rams’ ‘Ti Principper’ af Good Design

Produkter, der er i overensstemmelse med Rams’ ‘Ti Principper’ af godt design vil være innovative, moderne og let forståelige, diskret, ærlig og holdbare, miljøvenlige og funktionelle. Frem for alt et produkt meget være glædeligt at se på, og hver funktion skal være relevant. Ifølge Rams: “godt design er så lidt design som muligt”.

Udstillingen bruger prototyper, modeller, skitser og arkiv filmoptagelser til at fremvise Rams’ skelsættende designs. Showet indeholder også elementer der er konstrueret af Rams’ samtidige, herunder Naoto Fukasawa, Sam Hecht, Jasper Morrision og Jonathan Ive samt specielt bestilt interviews med disse designere.

Diæter Rams – Mindre og mere – Aktiviteter på Design Museum

Til at ledsage Diæter Rams – Mindre og mere Design Museum tilbyder en travl program af offentlige arrangementer, herunder Late Nights, Galleri Tours for både børn og voksne, familie workshops og et tre-dages kursus om produktdesign for unge mennesker i alderen 12-16 år .

Diæter Rams – Mindre og merevil være på udsigt på Design Museum, Shad Thames, London SE1 2YD. Udstillingen er åben hver dag fra 10:00 – 17.45 pm og yderligere oplysninger om udstillingen, og alle relaterede aktiviteter, kan fås ved henvendelse til Design Museum, telefon: 00 44 (0) 870 833 9955.