Din teenager og Crohns: Sådan håndterer du din kost

Din teenager og Crohns: Sådan håndterer du din kost

DEL

Min datter blev diagnosticeret med Crohns sygdom omkring den tid, hun var 15. Hun havde sandsynligvis været at udvikle symptomerne for ganske lidt før dette. Men jeg var ikke klar over det.

Uden jeg vidste det havde hun begyndte at have store trang til højt sukkerindhold elementer såsom slik barer og slik og spiste dem på regelmæssig basis i skolen. Hjemme var hun stadig spiser vores måltider, men begynder at føle ubehag efter at have spist. Først troede vi, det kunne være fordøjelsesbesvær eller tidspunkt for måned kramper. Sammen med vores læge, begyndte vi en runde af undersøgelsen.

På det tidspunkt var hun diagnosticeret hun oplever intens mave / tarm smerter, diarré, gas, oppustethed, var begyndt at tabe sig og havde også anal læsioner.

Ændringer i kost er ikke nemme når andre spiser dine livretter

Før de medicinske testresultater kom tilbage gik jeg til en biopat, der foreslog en radikal ændring af kost for min datter. Endnu vigtigere er, jeg følte, at det skulle være en ændring i kost for vores husstand, fordi jeg ikke kunne overveje madlavning to menuer ved hvert måltid. Jeg havde forsøgt at komme overens med denne rådgivning, som virkede som en enormt vanskeligt, hvis ikke umuligt, udfordring.

Derfor er jeg godt klar over, hvor vanskeligt denne diæt aspekt kan synes ved første. Som en enkelt arbejder mom vidste jeg ikke, om jeg havde kræfter eller de indre ressourcer til at se det igennem.

Men så min datter næsten døde af en akut inflammatorisk blindtarmsbetændelse angreb og jeg følte, jeg havde ikke noget valg. Vi ville styrte ind i kost og tackle den uundgåelige ‘men jeg virkelig, virkelig, virkelig ønsker {indsæt emne} lige nu, hvorfor kan jeg ikke bare prøve det denne ene gang?’

Kyllingesuppe, kogt kylling og moste gulerødder: Kost efter akutte sygdomme

Når min datter kom hjem fra hospitalet vi startede på et regime af kylling æg drop suppe, kogt kylling og Mos gulerødder. Til morgenmad kogt æg ville sandsynligvis have været bedst, men hun kunne ikke lide dem, så i starten kylling æg drop suppe var det.

Jeg stadig holdt vejret, hver gang hun spiste, frygter enhver returnering af mavesmerter. Men den kedelig kost, som vi fulgte efter råd fra den biopat var direkte fra en bog, Breaking the Vicious Cycle: Intestinal sundhed gennem kost, som er skrevet af Elaine Gottschall, en forsker, som havde studeret kosten aspekt af inflammatorisk tarmsygdom i årevis og det syntes at være arbejder. (Se Crohns, cøliaki eller colitis ulcerosa: Først Simple Kost Steps)

Udvidelse af menuen

Når jeg var sikker på min datters mave var fortrolig med ovenstående begrænset menu vi prøvede følgende fødevarer:

Bagt æble med lidt honning og kanel. Dette var faktisk lækker. Der er intet som duften af ​​æbler bagning og smagen af ​​bagt æble med en hud, der er lidt knasende.

En bemærkning om kanel: De fleste sorter af kanel, der sælges i butikkerne er faktisk Cassia, ikke reel kanel. Cassia har vist sig at have en forholdsvis høj grad af cumarin. Det menes, at kumarin kan give leverskader i særligt følsomme individer, når spist i mængde (Som rapporteret i en hvidbog fra BfR: Den tyske Insitiute for Risikovurdering: Udvalgte spørgsmål om kumarin i kanel og andre fødevarer).

Sommetider kanel lavet af Cassia har tilsat sukker. Det er bedst at få srilankanske (Ceylon) kanel fra en naturlig sundhed kilde hvis du vil bruge det. Det har tendens til at være billigere i løs vægt, end hvis du køber den allerede pakket.

Kyllingsuppe med omelet.

Dette var min mors opskrift, hun plejede at gøre for mig, da jeg voksede op. Den er enkel og god.

Tag to æg – de er bedre ved stuetemperatur, men det er ikke absolut nødvendigt.

Adskille æggehvider i én medium tarm og æggeblommerne i en mindre tarm. Pisk æggehviderne til toppe begynder at danne. Pisk æggeblommer med en knivspids salt, indtil de er lysegule.

Vend forsigtigt æggeblommer i de hvide og omhyggeligt hældes over kyllingen suppe, som er ulmende i et medium kasserolle. Dæk og lad det simre et par minutter, indtil æggene er færdige.

Den pust omelet vil være dampet oven på suppen. Forsigtigt løsne omelet hvis sidder fast til siderne af gryden og tjene. Drys med dild eller persille, hvis det ønskes.

Kylling Salatsuppe

For sort, og fordi jeg var bekymret for konsekvenserne af rå fødevarer på min datters mave, ville jeg simre kylling suppe og smide i to eller tre håndfulde felt grønne, hakkede schweizisk chard, spinat eller grønkål blade, give dem mulighed for at blødgøre og derefter puré med en blender eller stav.

Omelet med æblesovs

Jeg elsker denne omelet. Der er variationer, når yderligere fødevarer er tilladt, men dette er den enkleste version.

Gør pust omelet opskrift ovenfor, og tilføje en teskefuld eller to af honning i stedet for salt.

Opvarmes forsigtigt en teskefuld til en spiseskefuld olivenolie i et medium til stor pande. Når kedlen opvarmes hæld i dejen. Lad det koge indtil mindst den nederste halvdel er indstillet. Skub ud omelet på en stor plade, tilføje endnu teskefuld olivenolie i gryden og vend omelet over i gryden til at koge den anden side.

Serveres med hjemmelavet æblemos (simre sammen kernehus skåret op æbler, honning, lidt citronsaft og nogle kanel, hvis det ønskes).

Til drinks: Andre end vand, ville jeg gøre min datter varmt vand ind, som jeg revet lidt frisk ingefær. Når vandet afkølet til varme vil jeg tilføje en teskefuld eller så af upasteuriseret honning og nogle citronsaft.

Den biopat havde også nævnt fordelene ved hele blade aloe vera juice for fordøjelsessystemet og tarmene, så jeg ville give min datter en fjerdedel ounce eller deromkring omkring tre gange om dagen. Det er vigtigt, selvom at sørge for at få det hele blad aloe juice og ikke bare almindelig aloe juice.

Både ingefær og aloe er en erhvervet smag til en vis grad. Smagen af ​​ingefær er helt skarp i en drink, så starter med små revet mængder såsom en ottendedel af en teske og arbejde op til en fjerdedel, så en halv og derefter en teskefuld eller flere gøres bedst gradvist.

Opgradering til mere vovede madvarer

Når jeg var sikker på min datter var fordøje de ovennævnte fødevarer komfortabelt. Jeg besluttede at forgrener – især da hun var ved at blive sulten.

Vi besluttede at tage springet og prøve presset hytteost. Ifølge Elaine Gottschall, forfatteren af ​​Breaking the Vicious Cycle, presset hytteost, dyrkede smør og nogle hårde oste er laktosefri. Så disse fødevarer tolereres af mange mennesker, som ellers er følsomme over for mælk og fødevarer, der indeholder mælk ingredienser.

Mit formål i at prøve hytteost på dette tidspunkt var fordi jeg til hensigt at begynde at gøre brød for at øge fødevarer sort. De vigtigste ingredienser i brød opskrift jeg er bestemt til at bruge var tør pressede hytteost og mandel mel. Jeg håbede virkelig hytteost ville være en go. Ellers ville jeg nødt til at prøve og opfinde noget andet.

Ad! Det er jo babymad

Opskriften jeg brugte til at sætte den pressede hytteost til testen var igen en, som min mor havde lavet til mig. Men det tog lidt overbevisende at få min datter til at prøve det.

Mashed banan og pressede hytteost:groft mash en banan med omkring en fjerdedel til halvdelen kop (efter smag) tørt pressede hytteost. Tilføj citronsaft (eller appelsinjuice hvis tolereret), honning efter smag og et drys af ægte kanel.

Heldigvis min datter tolereres pressede hytteost løbet af de næste par dage, og vi gik på at lave brød, grillet ost sandwich, og mange flere elementer, herunder boller.

Gruppepres er svært at bekæmpe

Din teenager går i skole og ser andre børn spise noget, de ønsker, herunder slik, chips, chokolade barer og andre fristende uønsket. Hvad nu?

Gør skolemad var ikke let. Jeg bekymret over, hvad andre børn spiser og fristende min datter med. Men når jeg begyndte at lave den særlige brød til hende og vide, at hun kunne tåle hård ost og tun og kylling, det fik lettere. Jeg var forsigtige i starten om rå grøntsager, fordi de kan give problemer for nogle følsomme maver, så jeg ville let damp dem eller stege dem til aftensmad i stedet for at give hende noget råt til frokost i de første måneder af kosten. Af en eller anden årsag tolereres hun æbler godt så et æble gik ind i hendes madpakke så godt.

Men efter et par uger, hun var ikke glad. Hun ville ud.

Så jeg satte hende ned, og fortalte hende, at jeg var godt klar over, at jeg ikke kunne følge hende overalt for at sikre, at hun holdt til hendes kost. Jeg sagde, at hun havde et valg. Prøv kosten eller sidde på toilettet for resten af ​​hendes liv, da hun havde de uundgåelige anfald af betændelse. Hun gik til sit værelse og lukkede døren.

Vi kom endelig til et kompromis enighed om, at hun ville forsøge kosten i seks måneder. Hvis der ved afslutningen af ​​seks måneder, hun stadig havde angreb og var ikke føler bedre så ville vi revidere, hvad de skal gøre næste. Jeg var så lettet jeg følte, jeg kunne gøre noget -Gør 20 brød, fryse 10 gryderetter, eller springe over høje bygninger i en enkelt nat.

Jeg var overbevist om, at hun ville få det bedre efter at have talt længe med Elaine Gottschall, forfatteren af ​​kosten bog, jeg fulgte.

Jeg er stadig taknemmelig for fru Gottschall for hendes visdom, at den tid, hun tog give mig tiltrængt råd og opmuntring over telefonen og den viden, hun påtog sig at dele med resten af ​​os.