Dropper Gættelege: Her er Diætreglerne

Dropper Gættelege: Her er Diætreglerne

DEL

Fad slankekure: Fiktion, Mode og fakta

Ligesom med de fleste ting trendy, populære og moderigtige, har fad slankekure haft fuld opmærksomhed af de amerikanske masser da vægttab blev en salgbar vare. Selv om nogle FAD kostvaner bæres af solide beviser og dokumenteret gennembrud i videnskaberne i sundhed og ernæring, mange er ikke; desuden essensen af ​​deres blotte popularitet spiller ind, der entydigt følsom og kraftfuld, fundamentalt menneskelige følelser: håb. Som sådan, de fleste FAD kostvaner, selvom angiveligt kvalitativt forskellige, gøre fælles bundlinjen løfter, som appellerer til Baser og bedre kendte aspekter af forbrugernes psykologi.

FAD kostvaner er ofte karakteriseret enten ved inklusion af særlige næringsstoffer eller ved udelukkelse af brede ernæringsmæssige kategorier.

Ligesom med modeluner af enhver type, FAD kostvaner følger ofte et forudsigeligt mønster: et hurtigt anledning til popularitet, et kort ophold i den offentlige bevidsthed, og derefter en hurtig fald i unåde. Ifølge en nylig undersøgelse fra Rutgers, andre egenskaber svarende til de fleste FAD kostvaner indbefatter (men skal ikke begrænset til): en lovet vægttab på mere end 1 eller 2 pounds ugentlige; brugen af ​​skræmme taktik; en underemphasis på behovet for at kontrollere fødevarer dele; fordringer understøttede det meste eller udelukkende af personlige vidnesbyrd; og en markant mangel på kategorier af vigtigste næringsstoffer (3).

Mange FAD kostvaner er umiddelbart recognizeable for mange mennesker ved navn; andre er mindre kendte, men har nydt perioder med popularitet alligevel.

Kostvaner, der har nydt de seneste folkelig succes kan nævnes: Atkins Diet, South Beach Diet, Jenny Craig, fedtfattig kost, lav Carb kost, Zone Diet, Beverly Hills Diet, den Grapefrugt Diet, den Kål Soup Diet, Apple Cider Eddike Diet, og forskellige inkarnationer af den 3-dages kost. Her vil vi undersøge tre af disse ved navn, kortvarigt besøge deres historier og funktioner og drage sammenligninger hvor det er relevant.

En af de mest populære kostvaner i nyere historie er Atkins Diet. Forfattet af Dr. Robert Atkins, sin bog fra 1970’erne lagt en plan i fire faser, hver med et stigende fokus på at styre indtagelsen af ​​kulhydrater (2).

Nyere lav kulhydrat kost er ofte modelleret efter den oprindelige Atkins Diet. En noteable nedadrettede til Atkins Diæt er dens bemærkelsesværdigt højt fedtindhold. Ikke desto mindre har mange mennesker rapporteret forskellige grader af succes og tilfredshed med Atkins Diet. Andre har kritiseret det for at være for svært at følge. Som med andre kostvaner, Atkins Diæt kræver rådgivning og tilsyn med et konsulentfirma læge.

3-Day Foderet består af en række spise planer, som lægger vægt på lavt kalorieindtag. Det indlysende problem med 3-dages Foderet er, at de er sjældent, om nogensinde, vedligeholde ud over den kortsigtede uden alvorlig risiko for velvære. Heraf følger, at Dieters der forfølger disse former for kost ofte genvinde den vægt, de taber i en kort periode. En række menuer og mad planer er tilgængelige, og deres omgivende diskussion på internettet og i medierne er konstant. Sjældent vil kostvaner af denne type fremmes som et sikkert alternativ til mere bæredygtige sunde planer.

Nogle FAD kostvaner eksisterer der bygger på en fælles, selvom usædvanligt, central ingrediens. En kost af denne type er Apple Cider Eddike kost. Først fremmes i 1950’erne, videnskaben bag en diæt af denne type er usikker og uprøvet i bedste; i værste fald kan kostvaner af denne art har overhovedet ingen målbar effekt. Dog er optimistiske udsagn ofte udråbt som bevis for dens succes og Dieters grupper eksisterer der fremmer og eksperimentere med vægttab teorier gik ind af kostvaner af denne art.