Feline Fedme og Sammenhængen med Kost

Feline Fedme og Sammenhængen med Kost

DEL
Fat cat sitting in the corner

Kæledyr er afhængige af deres ejere til at tage sig af dem; dette er naturligvis en stor del af ansvaret for at eje et kæledyr. Hvorfor er det da, at så mange kæledyr er overvægtige?

Er de fodret for meget? Fodret med forkerte typer af fødevarer? Svaret, sandsynligvis ukendt for ejeren, er “ja”. Lad os tage et øjeblik og fokusere på katte i særdeleshed.

Den Kødædende Kat

Lisa A Pierson, DVM, forklarer i sin artikel “Fodring af din kat: kender det grundlæggende i Feline Kost”, at katte er “obligat kødædere,” ekstreme kødspisere – ingen vegetarer her – der giver mening. Store katte spiser byttedyr, og hele tiden. Denne tilbøjelighed til kød ift deres mindre tamme modparter, der spiser mus, egern, fugle, hvad de kan finde.

Katte samle al den næring, de har brug for fra disse mindre dyr. Dr. Pierson forklarer, at felines enzymatiske veje simpelthen ikke behandle vegetabilske proteiner så effektivt som animalsk protein; kattens kødædende behøver naturen aminosyreprofilen indeholdt i animalsk væv. Hvorfor er det da, at de fleste kommercielle og ordineret kost indeholder kulhydrater såsom majs eller ris som primære ingredienser? Dette spørgsmål er svært at svare på. En ting er sikkert, selv om, og feline kroppen reagerer på disse usunde ingredienser på samme måde, som vi gør.

Kulhydrat Tilslutning til Feline Fedme

Ja, katte bliver kulhydrat junkier, lækre af ingredienser, der ikke kun øger deres blodsukkerniveau, men også tilføjer unødvendig vægt og et væld af tilknyttede sundhedsmæssige problemer. Vi kan helt sikkert relatere, der ønsker at spise et stykke af spinat over en stor plade af fries eller pasta? Hvorfor skulle den feline være anderledes? De er ikke, og det er der kattens ejer kommer i.

Kulhydrater er særligt fremherskende i tørfoder, med den gennemsnitlige kommercielle tørfoder indeholdende op mod 45 procent flere kulhydrat kalorier end en kat behov. Ikke nødvendigvis gode nyheder for kattens ejer, hvor tørfoder ikke kun billigere og nemmere at fodre, men tvivlsomt anbefalet af de fleste dyrlæger. Hvorfor ikke fodre katten tørfoder så? I virkeligheden er det skadeligt for kattens helbred.

Dr. Pierson lister flere vedrørende sygdomme direkte relateret til forkert kost. De omfatter: diabetes, nyresygdom, kompromitteret urinvejene sundhed feline, inflammatorisk tarmsygdom og en af ​​de primære sundhedsrisici for mennesker i USA i dag, fedme. Det giver god mening. Katten, ligesom den menneskelige, kan ikke være sundt, hvis man ikke spiser ordentlig kost. De fødevarer, der er behandlet med usunde ingredienser og fyldstoffer er kalorie og kulhydrat-lastet og, ligesom mennesker, tager katten på.

Fodring af Feline den ordentlig kost

Hvad kan katteejeren gøre? Dr. Pierson anbefaler en rå fødevarer kost mest tæt knyttet til kattes naturlige kostvaner og ernæringsmæssige behov. Dette kan være svært for ejeren katten. At bringe en kat ned fra sin kulhydrat afhængighed er hårdt, og en pertentlig kat er mest sandsynligt ikke kommer til at angribe den rå mad med det samme – det gør de sprøde foderpiller for katte “corn chips.”

Rå mad kan også være temmelig dyrt. Overgangen er mulig og kan (og bør) gøres. I det mindste, kan katteejer langsomt fjerne den tørre mad og erstatte med en kommerciel våd mad, der ikke indeholder nogen korn. Dette tilvejebringer ikke kun katten med højere niveauer af protein og lavere niveauer af kulhydrater, men også sædvanligvis tegner sig for ca. 75 procent af kattefamilien dagligt indtag og vandbehov.

Samlet set måske er det vigtigste katteejer den kan gøre, er at lære, hvordan man beregner deres kats daglige kaloriefattige behov og læse kæledyr fødevarer etiketter for at sikre, at dyret får den mest hensigtsmæssige ernæring uden alt for mange kalorier. Denne information kan findes i Dr. Pierson er refereret artikel.