Hvad er Paleo?

Hvad er Paleo?

DEL

Den Paleo Diet, også kendt som den Caveman Diæt eller Neanderthin Diet, er mere en livsstil end en egentlig diæt.

Et af målene med kost er selvfølgelig fedt tab – men kosten er så meget mere end det.

Udgangspunktet for Paleo Diæt er at efterligne din kostindtagelse efter hvad vores forfædre, de hulemænd, ville have spist.

Hvis du ikke har regnet ud nu, kosten får sit navn fra den stenalder æra. Den Ældste stenalder æra begyndte omkring 2 millioner år siden og varede indtil ca. 12.000 år siden, indtil den landbrugs-revolution.

Undersøgelser har vist, at moderne humant DNA har ændret kun 0,05% fra den for mennesker forud for opfindelsen af ​​landbruget. Tilhængerne af Paleo Diæt hævder, at din krop endnu ikke er tilpasset til at fordøje de produkter af landbrug og din kost skal være rettet mod, hvad der blev spist før landbruget blev indført for optimal sundhed.

Principperne i Paleo Diæt

Da vores kroppe ikke er designet til at fordøje produkter af landbrug, palæo kost eliminerer disse ret off the bat fra din kost.

Fødevarer, der er elimated fra en Paleo inkluderer:

  • Korn (hvede, majs, havre, byg, rug, ris)
  • Forarbejdet sukker (tabel sukker, honning, ahornsirup, Kunstige sødestoffer)
  • Mejeri (mælk, ost)
  • Bælgfrugter (Peanuts, ærter, grønne bønner)
  • Knolde (Kartofler)

På grund af den begrænsning af korn og forarbejdede sukker, mange forarbejdede fødevarer er udelukket – trods alt, gjorde hulemænd ikke spise færdigpakkede sukkerholdige snacks og hverken bør du.

Mejeri er begrænset, fordi mange mennesker (retmæssigt så) mister de enzymer, der er nødvendige for at fordøje laktose efter det fyldte 3 eller 4 år. Vores kroppe er ikke egnet til at være livslang mælk drikker. Har du nogensinde hørt om laktoseintolerans? Mælk allergi? Bare fordi vi kan drikke det, betyder det ikke, vi skal.

Bælgplanter er begrænset på grund af deres høje lektin indhold. Lektiner er en lav kvalitet toksin, at planter og dyr producerer til at holde fra at blive spist. Vores kroppe gøre et dårligt stykke arbejde på at fordøje lekt

iner, og de kan binde sig til din tarmvæggen forårsager utæt tarm syndrom og fører til en myraid af autoimmune sygdomme. Ud over dette, en stor del af befolkningen er dødsens allergisk over for det mest berygtede medlem af bælgplanter familien – peanut.

Knolde er begrænset simpelthen fordi hulemænd ikke ville have indtaget meget mange (om nogen) i deres dagligdag. Kartofler og stivelsesholdige knolde kræver madlavning at spise – derfor ville det have været svært for hulemænd at forberede. De ville sandsynligvis videregive knolde og vælge lettere midler til at erhverve fødevarer.

Målet med Paleo Diæt er at spise så tæt på naturlige fødevarer, som du kan få. Shop omkring kanterne af din købmand – tælleren kød, grøntsager og frugt sektion. Hvis du skal købe emballerede fødevarer, vælge mad med enkelte ingredienser, emballeret uden konserveringsmidler. Hulemænd bestemt ikke indtage syntetiske kemikalier, farvestoffer eller konserveringsmidler, der er almindeligt føjet til dagens mad og hverken bør du.