Hypothyreoidisme Diæt – Tips til at spise med en underaktiv skjoldbruskkirtlen

Hypothyreoidisme Diæt – Tips til at spise med en underaktiv skjoldbruskkirtlen

DEL

Hypothyroidisme, som også er kendt som en underaktiv skjoldbruskkirtel, kan forårsage sine patienter til at lide af en række ubehagelige symptomer. Vægtøgning, følsomhed over for kulde, skøre negle, hårtab og træthed er et par af de almindelige symptomer på hypothyroidisme. Mange enkeltpersoner mener, at en hypothyroidisme kost er en af ​​de bedste måder at holde tilstanden under kontrol og reducere symptomerne. Her er nogle af de ting, du bør vide om at spise en underaktiv skjoldbruskkirtlen.

Fjern visse fødevarer fra en hypothyroidisme kost

Der er visse fødevarer, som menes at påvirke skjoldbruskkirtlen ved yderligere at gøre den langsommere. Enhver, der er at spise en underaktiv skjoldbruskkirtlen skal være sikker på at undgå at spise fødevarer, der kunne forværre hypothyroidisme. Ifølge University of Maryland Medical Center, fødevarer, som ikke bør indgå i en hypothyroidisme kost omfatter spinat, broccoli, majroer, kål, rosenkål, grønkål, blomkål, jordnødder og pinjekerner.

Undgå Soya når du har en underaktiv skjoldbruskkirtlen

Soja er generelt ikke anbefales til personer, der har hypothyroidisme. Der er to grunde mennesker, der efter en hypothyroidisme kost bør undgå at spise det. Til at starte med, er det menes at være en af ​​de fødevarer, der kan påvirke skjoldbruskkirtlen funktion. Soja er også kendt for at interagere med skjoldbruskkirtlen medicin, hvilket betyder, at det kan mindske dens effektivitet.

Følg en velafbalanceret hypothyroidisme diæt

Da mange patienter har svært ved at tabe sig med hypothyroidisme, er det vigtigt at følge en velafbalanceret kost, når de spiser en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Dette kan hjælpe med at forhindre dig i at få vægt på grund af hypothyroidisme. Her er nogle af de fødevarer, at indarbejde i en velafbalanceret hypothyroidisme kost:

  • Antioxidant-rige fødevarer: blåbær, jordbær, tranebær, granatæbler, og forskellige andre frugter er alle gode kilder til antioxidanter. Der er mange grunde til at indarbejde disse fødevarer i din kost, når de spiser en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Antioxidanter er blevet forbundet med lavere forekomster af kræft, såvel som lavere niveauer af kropsfedt.
  • Jern-rige fødevarer: hele korn pasta og brød, der er beriget med jern er nogle af de bedste kilder til jern for enkeltpersoner efter en hypothyroidisme kost. Rødt kød, fjerkræ, og lever er også gode kilder til jern. Ærter, bønner, linser, mandler og avocado er alle gode kilder til jern, at mennesker med hypothyroidisme kan spise uden at bekymre sig om det negativt påvirker deres tilstand.
  • Fødevarer rige på B-vitaminer: Der er en række fødevarer, der er rige på B-vitaminer, der er sikkert for en hypothyroidisme kost. Bananer, kartofler, laks, æg, ost, yoghurt og fuldkorn er alle gode kilder til at overveje at tilføje til din kost.

Undgå jerntilskud når du har en underaktiv skjoldbruskkirtlen

Jern er et vigtigt næringsstof for et velfungerende skjoldbruskkirtel. Mange mennesker kan stole på kosttilskud, fordi nogle af de bedste kilder til jern ikke anbefales til en hypothyroidisme kost. Jerntilskud kan forhindre kroppen fra ordentligt absorbere skjoldbruskkirtlen medicin, men ifølge University of Maryland Medical Center.

Det er vigtigt at bemærke, at kosten alene ikke anbefales til en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Dem, der lider af problemer med skjoldbruskkirtlen, bør fortsætte med at tage medicin som foreskrevet af deres læge. Spise en underaktiv skjoldbruskkirtlen kan kun hjælpe med at sikre, at denne kirtel fungerer korrekt.