Er Light en årsag hjerteanfald og slagtilfælde?

Er Light en årsag hjerteanfald og slagtilfælde?

DEL

Forskere fortæller nyhedsmedierne, at drikke kost sodavand øger risikoen for “kardiovaskulære hændelser.” Men de overdriver deres statistikker.

Chancerne er din læge for nylig fik en e-mail om, hvordan drikke kost soda kan forårsage “kardiovaskulære hændelser,” såsom hjerteanfald og slagtilfælde. Som et resultat, kan du få at vide, at kost sodavand er dødelig, og du skal holde op med at drikke din favorit sodavandsdåser drikkevarer med det samme.

Rapporteret af eMedicine som sin anden mest-mailede historie blandt læger, en kronik om at drikke kost soda og få et hjerteanfald eller slagtilfælde siger, at kosten sodavand drikker har en 61 procent større risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Der er bare ét problem med disse nyhedsindslag. De er ikke baseret på, hvad undersøgelsen faktisk fundet.

Den store undersøgelse på Manhatten

Forskningen, som de nyhedsindslag refererer er den nordlige Manhattan Diæt Soda Study. Forskerne spurgte 2500 mennesker i det nordlige Manhattan, hvor meget kost soda og hvor meget regelmæssig sodavand, de drak hver måned. Derefter spores deres interviewpersoner til et gennemsnit på 9,3 år.

Der er ingen tvivl om, at flere mennesker, der drak kost soda havde hjerteanfald og slagtilfælde. Analysen af ​​data viste, at kosten sodavand drikker var mellem 3 og 112 procent mere tilbøjelige end folk, der ikke nogensinde drikke nul kalorieindhold sodavand til at have et hjerteanfald eller slagtilfælde i løbet af cirka 10 år.

Undersøgelsen fandt ikke, dog, at drikke kost sodavand absolut ville forårsage en person til at have et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Og de mennesker, der indgår i denne undersøgelse var næppe repræsentativ for en normal population af raske voksne. Af de 2500 personer i undersøgelsen, 559 haft et hjerteanfald eller slagtilfælde i løbet af en 10-årig periode.

Dette kan være typisk for en befolkning af mennesker over en alder af 75, men det er næppe repræsentativ for den voksne befolkning i USA som helhed. Og måske en i 300 havde en kardiovaskulær hændelse, der kunne være forbundet med kost sodavand.

Sukker beskytter tilsyneladende

Et andet problem med undersøgelsens resultater er, at det konstateret, at mennesker, der drikker både kost sodavand og mindst en sukker-sødet læskedrik om måneden har, hvad nogle nyhedsindslag kalder en “tendens” til hjerteanfald og slagtilfælde.

En “tendens” betyder, at dataene ikke rigtig finde nogen sammenhæng overhovedet. Statistikken kan tolkes som viser, at det er muligt, at drikke begge typer af læskedrikke sænker risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde 4%, eller muligvis øger det så meget som 212%. Dette er ikke en tendens. Statistisk set er det ikke nogen form for bevis på alle.

Hvad skal Light produkter gøre godt for?

Nyheden om, at kost sodavand forårsager hjerteanfald og slagtilfælde er overdrevet. The North Manhattan Study gjorde se på et repræsentativt udsnit af racer og etniske grupper i en del af New York, men ikke en fair og repræsentativ for resten af ​​USA, eller i resten af ​​verden, som en helhed.

For nu, ikke begynder swigging sukkersødet sodavand til at erstatte din kost sodavand, især hvis du er diabetiker. Skaderne på dit helbred kan blive endnu værre. Men overvej lige drikkevand, koffeinfri kaffe, og grøn te, alle drikkevarer, der er kendt for at gavne dit helbred.