Neandertalskost eller Hulemandens spisevaner: Var neandertalerne kødspisere?

Neandertalskost eller Hulemandens spisevaner: Var neandertalerne kødspisere?

DEL

De første neandertalerne levede i Europa og dele af Asien omkring 600.000 til 350.000 år siden. Debat har stået på i årevis om neandertalerne relation til moderne mennesker, men den nuværende konsensus synes at være, at Homo neanderthalensis er en selvstændig art, der deler en fælles forfader med Homo sapiens. Den Neanderthal kost er også blevet debatteret og hulemænd spisevaner selv gav anledning til en ny art af FAD kostvaner.

Neandertalskost

Var neandertalerne kødspisere? I deres “Neanderthal kost” offentliggjort i Proceedings of National Academy of Sciences (vol. 97, 13), har Michael Richards et al vist, at neandertalerne kosten protein kom næsten udelukkende fra dyr. Denne konklusion er blevet støttet af en analyse af de fossile skelet forbliver; opdagelsen af ​​sten-tipped og træspyd og resterne af sådanne spyd i resterne af dyr; og traumet findes i dele af hulemand anatomi peger på nærkontakt med dyrene.

Denne forskning tyder på, at neandertalerne var kødspisere og at proteinet fra planter i deres kost var ubetydelig. De var meget effektive og dygtige rovdyr som de var scavengers. Ved at analysere isotoper eller atomer af Neanderthal knogler forskerne kan skimte hulemænd spisevaner. Deres foretrukne kød inkluderet landdyr såsom mammut, hjorte og hest. Denne diæt af storvildt kød var på menuen for neandertalere i Nordeuropa i særdeleshed.

Var hulemænd kødspisere?

Nyere fund viser, at neandertalerne ikke kun var kødspisere, og at deres kost ikke udelukkende består af storvildt. Udgravninger i havet steder i det østlige Gibraltar afslører forskellige spisevaner. Som BBC Science korrespondent, rapporterer Jonathan Amos i sine “neandertalerne haft en bred menu”, menuen neandertaler bestod af landdyr, såsom bjørn, vildsvin, hjorte, stenbukke og kanin. Men Homo neanderthalensis var også i stand til at leve af havet.

Disse kødspisere ville også spise skaldyr, såsom muslinger, som de ville lave mad i en brand for at åbne dem op. Seal og delfin var også en del af Neanderthal kost. De hulemænd ville enten spise døde delfiner, der blev vasket på stranden eller jagt munkesæler, som de ville klub ihjel, gå i opløsning og spise rå. Knoglerne blev sat i brand for at gøre dem sprøde, så marv indeni kan spises.

Den Neanderthal kost bestod af store og små vildt dyr samt skaldyr, sæler, delfiner (døde) og marv. Disse hulemænd spisevaner tyder på, at neandertalerne kunne udnytte ressourcerne i deres omgivelser mere effektivt end det var tidligere troede.