Paleo: Var neandertalerne kødspisere eller vegetarer?

Paleo: Var neandertalerne kødspisere eller vegetarer?

DEL

Tilhængerne af Paleo kan opleve, at den neandertalerne kost var langt fra, hvad der er i dag betragtes som en afbalanceret kost. Vores tidlige forfædre, der levede i Europa og en del af Asien omkring 600.000 til 350.000 år siden har vist sig at være næsten udelukkende kødspisere. Deres kost bestod af store og små vildt dyr. nyere forskning har imidlertid vist, at hulemænd også forbruges skaldyr og selv planter og grøntsager.

Kødspisere

Undersøgelsen af ​​de neandertalere skelet rester og af sten spids og træ spyd fund afslører en neandertaler kost bestående næsten udelukkende af dyr. Den Paleo forklaret i Proceedings of National Academy of Sciences består af landdyr, såsom mammut, hjorte og hest. Proteinet i deres kost, der kommer fra planter var ubetydelig.

Nyere fund bekræftede neandertalerne som kødspisere tilføje bjørn, vildsvin, stenbukke og kanin i menuen. BBC News videnskab korrespondent rapporterede, at resultaterne i det østlige Gibraltar afslørede neandertalerne som er i stand til at leve fra havet så godt. De hulemænd ville også spise døde delfiner, der blev vasket på stranden og jage munkesæler. De spiste også knoglemarv og skaldyr (muslinger), som de ville kokken i en brand.

Neandertalerne spiste grøntsager

En amerikansk undersøgelse er den første til at bekræfte, at Neanderthal kost var mere varieret end tidligere antaget. Den forskning, der er blevet offentliggjort i Proceedings of National Academy of Sciences tyder på, at neandertalerne spiste grøntsager så godt. De kogte selv dem. BBC News videnskab korrespondent rapporter.

Professor Alison Brooks fra George Washington University sår tvivl om tidligere kemiske undersøgelser af Neanderthal knogler. Disse undersøgelser antages, at de høje niveauer af protein fundet kom udelukkende fra kød. ”Men … det er muligt, at nogle af proteinet i [neandertalerne] kost kom fra planter,” fortalte hun til BBC.

Pollenkorn er blevet fundet i Neanderthal steder før, men forskerne var ikke sikker på, om de hulemænd spiste planter, eller hvor sove på dem. Den amerikanske undersøgelse sætte grøntsagerne tilbage i Paleo: forskere fundet forstenede korn af vegetabilsk materiale ikke bare i Neanderthal sites, men i hulemænd tænder. Stivelse kerner blev indsamlet, hvoraf nogle tilhørte byg, åkander og sorghum, en slags græs, The Guardian rapporterer på December, 27 ( ”neandertalerne kan have feasted på kød og to veg kost”). Der var også tegn på madlavning.

Paleo

Så hvad var på menuen i Paleo som det fremgår af videnskabelige undersøgelser? Store mængder kød, der kommer fra landdyr, store og små spil, såsom mammut, bjørn, stenbukke, hjorte og vildsvin; havdyr, såsom delfin og sæl og skaldyr, såsom muslinger. Grøntsager har også vist sig at være til stede i hulemænd kost. Resultaterne tyder på, at neandertalerne kost var mere sofistikerede end hidtil antaget, og at disse hulemænd forbrugte fødevarer ligner tidlige moderne kost.