Sådan kan du tilføje valleprotein og sojaprotein i din kostplan

Sådan kan du tilføje valleprotein og sojaprotein i din kostplan

DEL

Kom tilstrækkelig protein er afgørende for at møde dine ernæringsmæssige behov. Men, kender du og forstå de forskellige proteinkilder, som vil hjælpe dig med at træffe de bedste valg?

Hvor kommer sojaprotein fra?

Sojaprotein kommer fra planter. Det er normalt at vælge dem, der er laktose intolerante eller allergiske over for mejeriprodukter.

Sojaprotein er fundet i mange af de fødevarer, som du sikkert allerede spiser. Tilberedte fødevarer såsom hotdogs, yoghurt og ost indeholder sojaprotein. Du kan også supplere med høj soja protein fødevarer såsom tofu, tempeh og soja mælk. Tilføjelse disse til din kost vil give dig de fordele, som sojaprotein kan give. Der er sojamel, der kan bruge til bagning. Sojaprotein kan også øge den ernæringsmæssige værdi af andre fødevarer, du spiser.

Sojaprotein kan købes i pulverform og tilføjet til din mad. De fleste fødevarer med en cremet konsistens kan have sojaprotein pulver nemt blandes i. Nogle af disse fødevarer er mosede kartofler, supper og yoghurt.

Siden 1999 har Food and Drug Administration (FDA) tilladt emballage ved fødevareproducenter til at omfatte verbage at sojaprotein som en del af din kost vil bidrage til at reducere din risiko for hjertesygdomme.

Hvor kommer sojaprotein fra?

Valleprotein er afledt af komælk. Da valleprotein er fremstillet af komælk og er isoleret fra valle, et biprodukt fra ostefremstilling, dem med mælkeallergi eller som er laktose intolerante, vil ikke ønsker at bruge en koncentreret valleprotein. Der er et isolat form for valleprotein, som ikke indeholder laktose og kan findes på specialbutikker, men er dyrere. Soy protein kosttilskud er bedre valg for disse personer.

Hvordan er valleprotein brugt?

Hvis du er på et lavt Carb kost, kan valleprotein være et godt valg. Valle protein forbrug er med til at opbygge lean muskel og hjælpemidler i tab af kropsfedt. De, der ønsker at indarbejde valleprotein i et vægttab kost plan kan have en masse succes som valleprotein hjælper du føler dig fuld for en længere periode. Selvfølgelig, hvis du føler dig fuld, chancer er du vil ikke spise for meget.

Hvad er forskellen i valle protein og sojaprotein?

Valleprotein er fordøjet hurtigt og sojaprotein fordøjes langsommere. Nogle vælger en kombination af valle og soja håber på en mere konstant frigivelse af aminosyrer for optimal proteinproduktion.

Sojaprotein er billigere at købe end valleprotein. Du kan finde den på din lokale købmand, hvilket betyder, at du ikke behøver at gøre en tur til en specialitet butik for at købe det. Tilføjelse tofu, tempeh eller en beholder med sojamælk til din indkøbsliste kan være mere praktisk end at købe gallons af valle kosttilskud på specialbutikker eller online.

Valleprotein er det foretrukne valg for bodybuildere, da det er den reneste form af protein.

Hvis du ikke kan beat ‘em, deltage dem. Både valle og soja proteiner har en lang liste af betydelige sundhedsmæssige fordele, selv med deres forskelligheder. Prøv at medtage både valle og soja proteiner i din kost. Tal med din læge og planlægge et handlingsforløb.