Standard amerikanske kost: Hvorfor den er helt okay, af Michael Pollan

Standard amerikanske kost: Hvorfor den er helt okay, af Michael Pollan

DEL

I sin femte bog, definerer Pollan ordet Næringsstoffer og afslører sine vildledende motiver.

Denne nye udtryk bedrager spisere til at tro, at fødevarer er bedre som brøker, stykker, individuelle kæder af næringsstoffer, der kan fungere bedst på egen hånd, i stedet for en del af en hel mad. Pollan udsætter sandheden bag disse påstande og tilbyder en måde at vende tilbage til den måde, mennesker blev gjort til at spise.

Han vover at antyde, at meget af det, amerikanerne lagt i deres kroppe er ikke mad på alle, men snarere en foodlike stof, der er intet mere end en biologisk manipuleret tot fødevarer det forsøger at være. For at forsvare sig mod dette stormløb af falske mad, Pollan tilbyder et våben: ”spiser ikke noget din oldemor ikke ville genkende som mad”

Mad vs Tilsætningsstoffer Stoffer

Pollan bruger Go-GURT Portable yoghurt hele bogen som et godt eksempel på en fødevare bedrager. Denne yoghurt-fra-en-rør markedsføres til folk, der er for travlt til at sidde og spise yoghurt nogen anden måde. Halvfjerds år siden, ville elementer såsom Go-GURT være helt uigenkendelig til vores bedstemødre, og heller ikke, da Pollan forklarer, ville hun selv ved, hvordan at forbruge det.

Shop på en landmands marked, ikke i supermarkedet

Vi spisere får besked på at komme ud af supermarkedet og købe mad direkte fra landmænd, som på en landmænd marked eller via et CSA (Community Supported Agriculture) kassen. Hvis der ingen anden mulighed end at handle hos købmanden, så vi får at vide at shoppe kun omkredsen i stedet for den allerhelligste af stærkt forarbejdede fødevarer.

Sund desillusionering af den amerikanske kost

In Defence of Food efterlader læserne afhaspning med desillusionering af kommercielle Nutritionism. Det giver den nødvendige information til at skelne, hvad der er mad og hvad der ikke er. Som et resultat, man kunne i virkeligheden befinder sig passerer på Go-GURT og rækker ud efter noget, som Great Bedstemor ville genkende, såsom en dejlig appelsin gulerod eller endda en skive æbletærte.

Om Michael Pollan

Pollan er lidenskabelige om fødevarer og har forskningen at sikkerhedskopiere sine dristige påstande mod standard amerikansk kost. Hans andre bøger omfatter Second Nature, et sted med My Own, The Botany af Desire, og The omnivore dilemma.